În 1855, membrii unui club de cricket din Sheffield au organizat meciuri informale fără reguli oficiale. Ulterior, în 1857, doi membri, Nathaniel Creswick și William Prest, au format Sheffield Football Club.

În 1855, membrii unui club de cricket din Sheffield au organizat meciuri informale fără reguli oficiale. Ulterior, doi membri, Nathaniel Creswick și William Prest , au format Sheffield Football Club.

Îți mulțumim că ai citit articolul nostru. Te rugăm să ne dai un LIKE și pe pagina de facebook.

Întâlnirea inaugurală a clubului a avut loc la 24 octombrie 1857 la Parkfield House din suburbia Highfield. Sediul inițial a fost o seră pe East Bank Road, împrumutată de Thomas Asline Ward , tatăl primului președinte al clubului, Frederick Ward , iar terenul adiacent a fost folosit ca prim teren de joc. Inițial, meciurile de la Sheffield FC au fost jucate între membrii clubului și au luat formatul „Căsătorit v Single” sau „Professionals v the Rest”.

Creswick și Prest au fost responsabili pentru elaborarea regulilor de joc ale clubului, care au fost decise la AGA a clubului din 21 octombrie 1858 și publicate în anul următor. Acestea au fost denumite Regulile Sheffield și au fost primul set detaliat de reguli de fotbal care a fost publicat de un club de fotbal (spre deosebire de o școală sau universitate). La acea vreme, înainte de formarea Asociației de Fotbal (FA), multe tipuri diferite de fotbal erau populare în Anglia. De exemplu, fiecare dintre diferitele școli publice a jucat fotbal conform propriilor reguli individuale, iar acestea au variat foarte mult. Regulile Sheffield au fost adoptate ulterior de Asociația de Fotbal Sheffield când a fost înființată în 1867. 

Vecinul apropiat al lui Sheffield, Hallam, a fost format în 1860 și în același an cele două cluburi s-au întâlnit pentru prima dată într-un derby local care este disputat și astăzi. Până în 1862 existau 15 cluburi în zona Sheffield. 

Au devenit membri ai Asociației de Fotbal la 30 noiembrie 1863, dar au continuat să folosească propriul set de reguli. Pe 2 ianuarie 1865, clubul a jucat primul meci în afara Sheffield împotriva Notts County , cunoscut pe atunci sub numele de Nottingham Football Club, la Meadows Cricket Ground; Meciul s-a jucat la optsprezece în conformitate cu „Regulile Nottingham”. Sheffield a câștigat cu un gol la zero. 

Până atunci, clubul a decis să joace doar echipe în afara Sheffield, pentru a căuta o provocare mai mare. La 31 martie 1866, Sheffield a jucat cu o echipă „Londra” conform regulilor FA la Battersea Park . Jocul, jucat ca unsprezece deoparte, a fost câștigat de Londra cu 2 goluri și patru atingeri la zero. Cu toate acestea, problema regulilor a rămas o problemă cu cluburile Sheffield care continuă să joace după propriile reguli. O serie de propuneri de reguli ale clubului au fost respinse de FA în februarie 1867, iar Comitetul de la Londra a fost reticent să se angajeze la alte meciuri din cauza refuzului lui Sheffield de a juca strict conform regulilor FA. Cluburile Sheffield au adoptat în cele din urmă regulile FA în 1878.

În 1873, clubul a intrat pentru prima dată în FA Cup , prima lor egalitate în competiție, împotriva Shropshire Wanderers , fiind decisă după o reluare printr-o aruncare de monede; singura dată în istoria competiției în care o egalitate s-a decis în acest fel. Ei aveau să ajungă în runda a 4-a a competiției în 1877–78 și 1879–80.

Reticența lor de a juca împotriva cluburilor locale a dus la formarea Thursday Wanderers în 1876, o echipă de jucători înscriși la Sheffield care doreau să joace în Sheffield Challenge Cup . The Wanderers a funcționat între 1876 și 1879, câștigând cupa în ultimul lor an.

Declinul lui Sheffield din eșalonul de vârf al fotbalului a început odată cu introducerea profesionalismului în iulie 1885, amatorii de la Sheffield nereușind să concureze cu echipele profesioniste, pierzând puternic în acel an în fața Aston Villa, Nottingham Forest și Notts County . După legalizarea profesionalismului, amatorul ferm Sheffield a sugerat FA înființarea unei cupe exclusiv pentru cluburile de amatori. Cupa FA Amateur a fost inaugurată în 1893 și Sheffield înșiși a câștigat competiția în 1904.