Numele Google este o ortografie greșită a lui Googol , numărul 1 urmat de 100 de zerouri, care a fost ales pentru a semnifica faptul că motorul de căutare a fost menit să furnizeze cantități mari de informații.

Google își are originile în „BackRub”, un proiect de cercetare care a fost început în 1996 de Larry Page și Sergey Brin , când ambii erau doctoranzi la Universitatea Stanford din Stanford, California. Proiectul a implicat inițial un „al treilea fondator” neoficial, Scott Hassan , programatorul principal care a scris o mare parte din codul pentru motorul original de căutare Google , dar a plecat înainte ca Google să fie fondat oficial ca companie; Hassan a continuat să urmeze o carieră în robotică și a fondat compania Willow Garage în 2006. Craig Nevill-Manning a fost, de asemenea, invitat să se alăture Google la formarea sa, dar a refuzat și apoi s-a alăturat puțin mai târziu.

Îți mulțumim că ai citit articolul nostru. Te rugăm să ne dai un LIKE și pe pagina de facebook.

De fapt, Larry Page şi Sergey Brin au înregistrat domeniul pe 15 septembrie 1997, iar compania a fost înfiinţată un an mai târziu, pe 4 septembrie 1998. În 2005, au decis să sărbătorească într-un alt mod: ziua de naştere, stabilită pentru 27 septembrie, dorind să amintească lumii când s-a produs înregistrarea paginilor indexate, atunci fiind doar un motor de căutare.

La sfârşitul anului 2007, Google  a fost cotată drept cea mai puternică marcă globală (evaluată la 86,057 de miliarde de dolari), peste General Electric, Microsoft, Coca-Cola, IBM, Apple, McDonald’s ori Nokia. De asemenea, tot în 2007, Google a fost desemnată şi compania americană cu cea mai bună reputaţie, tratându-şi angajaţii cel mai bine. Deşi a pornit ca un motor de căutare, Google şi-a lărgit activitatea în cei 15 ani de existenţă, lansând servicii ca: GOOGLE EARTH (cu imagini din satelit ale Pământului), Google  Chrome(browser web), ANDROID (sistem de operare pentru telefoane şi tablete), GMAIL (e-mail de la Google), Google TALK (mesagerie instant de la Google), Google CHROME OS (sistem de operare pe Linux), ORKUT şi Google PLUS/GOOGLE Ă (reţele de socializare).

Alte evenimente din 27 septembrie