Francis Drake a fost un explorator şi navigator englez, care a făcut o călătorie în jurul lumii pe mare între 1577 şi 1580. A fost primul englez și al doilea om care a încheiat o aventură navală în jurul Pământului.

Pe 26 septembrie 1580, el s-a întors în Anglia, la portul Plymouth, după ce a traversat Oceanul Atlantic pentru a doua oară. El a fost primul englez şi al doilea om din istorie care a realizat o circumnavigaţie completă a globului, după portughezul Fernão de Magalhães.

Îți mulțumim că ai citit articolul nostru. Te rugăm să ne dai un LIKE și pe pagina de facebook.

El a făcut această călătorie cu scopul de a ataca coloniile şi vasele spaniole din America de Sud şi de a explora noi teritorii şi rute comerciale. El a plecat din Anglia cu cinci nave, dar doar una dintre ele, The Golden Hind, a supravieţuit până la sfârşit.

Pe parcursul călătoriei, el a capturat multe prăzi de la spanioli, inclusiv un vas încărcat cu aur şi argint din Peru.

El a descoperit şi noi insule şi ţărmuri, cum ar fi Insulele Falkland, California şi Insulele Moluce.  A stabilit şi relaţii diplomatice cu popoarele indigene pe care le-a întâlnit, cum ar fi regele Bireo din Ternate sau regina Elizabeth din Quilacare. A adus în Anglia multe bogăţii şi mirodenii, dar şi cunoştinţe geografice şi ştiinţifice.  A fost primit cu onoruri de regina Elisabeta I, care l-a numit cavaler pe puntea navei sale şi a devenit un erou naţional şi un simbol al aventurii şi al explorării.

Alte evenimente din 26 septembrie