9/11 – ziua celui mai mare atac terorist din istorie

Pe 11 septembrie 2001, patru avioane deturnate lovesc Turnurile Gemene și le distrug, clădirea Pentagonului este avariată, 2,996 de oameni mor în cel mai mare atac terorist din istorie.

Secolul 21 a început cu adevărat în dimineaţa acelei zile însorite în New York City, când avioanele deturnate de terorişti au lovit în inima democraţiei şi capitalismului, în centrul lumii libere.

Îți mulțumim că ai citit articolul nostru. Te rugăm să ne dai un LIKE și pe pagina de facebook.

La 11 septembrie 2001, lumea a fost martoră la unul dintre cele mai oribile atacuri teroriste din istorie. 19 militanţi ai grupării islamiste Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale şi le-au folosit ca arme împotriva unor ţinte simbolice din Statele Unite ale Americii.  

Două dintre avioane s-au prăbuşit în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, provocând moartea a peste 2.606 de oameni şi distrugerea totală a clădirilor. 

Un al treilea avion a lovit clădirea Pentagonului din Washington, D.C., ucigând 125 de persoane. 

Al patrulea avion, care se îndrepta spre Capitoliu sau Casa Albă, s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania, după ce pasagerii şi echipajul au încercat să-l recupereze de la terorişti. Toţi cei 39 de oameni de la bord au murit.  

Tom Brokaw, un jurnalist american care tocmai a asistat la prăbuşirea unuia dintre turnurile World Trade Center, a declarat „Teroriştii au declarat război Americii”.

La 16 septembrie 2001, la Camp David , preşedintele american George W. Bush a folosit pentru prima oară expresia război împotriva terorismului. 

„Acesta (terorismul) este un nou tip de…un nou tip de rău. Şi înţelegem. Şi poporul american începe să înţeleagă. Această cruciadă, acest război împotriva terorismului va dura ceva timp. Iar poporul american trebuie să aibă răbdare. O să am răbdare”.

La 20 septembrie 2001, în timpul unui discurs televizat la o sesiune comună a Congresului, George Bush a spus: „Războiul nostru împotriva terorii începe cu Al Qaeda, dar nu se termină aici. Nu se va sfârşi până când fiecare terorist. grup de acoperire globală a fost găsit, oprit şi învins” .   Pe 21 septembrie, Bush a spus: „Fie eşti cu noi, fie cu teroriştii”.

Loading