Prima victimă a lui Jack Spintecătorul

La 31 august 1888, o femeie de 43 de ani a fost ucisă pe Busk’s Row, fiind prima victimă a temutului criminal în serie Jack Spintecătorul.

Majoritatea victimelor alese de către criminal erau femei, în special prostituate. Orele preferate erau cele din noapte sau cele de dimineaţă, crimele fiind realizate chiar în locuri publice. Victimele erau atacate pe la spate, criminalul strangulându-le şi apoi mutilându-le şi disecând corpurile. Oficialii au considerat că asasinul avea unele cunoştinţe de chirurgie, căci Jack Spintecătorul obişnuia sa scoată organele interne ale femeilor asasinate. Brutalitatea omorurilor şi ineficienţa poliţiei au ajuns subiecte de ziar în acea vreme, contribuind la sporirea faimei asasinului, dar şi a fricii populaţiei.

Multe crime petrecute în Londra acelei perioade au fost atribuite lui Jack Spintecătorul, însă numai cinci sunt considerate a fi în mod clar realizate de către acest criminal. Cele cinci victime asasinate de către Jack Spintecătorul au fost:Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes şi Mary Jane Kelly.

Mary Ann Nichols avea 43 de ani atunci când a fost ucisă pe 31 august 1888 pe Busk’s Row (astăzi Durward Street). Raportul poliţiei menţiona “Nu se cunoaşte o crimă mai brutală şi mai odioasă decât aceasta”.

Identitatea lui Jack Spintecătorul nu a fost elucidată, numeroase teorii indicând nume ale celebrului criminal. Mai mult decât atât, s-a sugerat faptul că asasinul a fost, de fapt, femeie, însă nicio ipoteză nu a confirmat un anumit nume.

sursa: historia.ro

Please follow and like us:
fb-share-icon

You may also like...

%d bloggers like this: